Betala med faktura
Varför använda Faktura
Testa innan du betalar
Inget behov av kreditkort
Betala vid ett tillfälle
Betala följande månad
Följ dessa 4 enkla steg

Vanliga frågor


Hur kan jag använda Månadsfaktura som betalningsmetod för min shopping på Amazon.se?

Du kan lägga till Månadsfaktura som betalningsmetod antingen genom att besöka Betalningsalternativ på Ditt konto eller genom att välja Månadsfaktura som betalningsmetod i kassan.


Var kan jag se mina aktuella Månadsfakturor på Amazon.se?

Du kan när som helst besöka sidan Mina Månadsfakturor för att se alla dina Månadsfakturor, beställningar som ingår, betalningsstatus (öppen, förfallen, delvis betald eller betald), förfallodatum, betalningsinstruktioner och fakturabelopp.


Hur betalar jag min Månadsfaktura när det är dags?

I början av varje månad får du en avisering via e-post eller ett sms om att din Månadsfaktura har stängts. Betalning ska då ske inom 14 kalenderdagar via banköverföring i SEK. Det går inte att betala Månadsfaktura med presentkort. Du hittar exakt förfallodatum och information om banköverföring på din Månadsfaktura. Det kan ta upp till sju dagar innan betalningen visas på månadsfakturan.


Kan jag betala för en artikel innan Månadsfakturans förfallodatum?

Om du vill kan du betala enskilda leveranser när som helst innan Månadsfakturan förfaller. Om du betalar ett belopp dras det av från din aktuella Månadsfaktura.


Kan jag skjuta upp förfallodatumet?

Om din beställning inte har anlänt före förfallodatumet för Månadsfakturan kan du välja att skjuta upp förfallodatumet för den eller de beställningar som ännu inte har anlänt och endast betala för den mottagna beställningen som ingår i din Månadsfaktura. Förfallodagen kommer att skjutas upp med 14 dagar. När du har mottagit beställningarna bör du slutföra betalningen för det utestående beloppet på din Månadsfaktura. Kontakta oss för hjälp.

Vad händer om jag avbeställer eller returnerar något av det jag köpt?

Om du returnerar artiklar eller avbryter beställningar drar Amazon av det beloppet från Månadsfakturan inom sju dagar. Om denna Månadsfaktura inte har ett utestående belopp tillämpas det överbetalda beloppet på den äldsta Månadsfakturan med ett utestående belopp. Om det inte finns någon ytterligare Månadsfaktura med ett väntande belopp återbetalas betalningen till ditt bankkonto. Kontakta oss för att ge oss dina bankuppgifter så att vi kan utfärda återbetalningen. Om du har returnerat eller avbrutit en beställning som inte har återgivits på din Månadsfaktura före förfallodatum kan du kontakta oss för att pausa förfallodatumet för den returnerade eller avbrutna beställningen. Kontakta oss för hjälp.


Kan jag betala med Månadsfaktura för all min shopping på Amazon.se?

Betalningsmetoden Månadsfaktura är tillgänglig för privatkunder med en giltig faktureringsadress i Sverige. Den är inte tillgänglig för företagskunder. Presentkort och digitala beställningar kan för närvarande inte köpas med Månadsfaktura. Därtill kan artiklar som har en leveranstid som är längre än sju dagar inte köpas med Månadsfaktura.


Är jag berättigad att betala med Månadsfaktura?

Din behörighet till betalning med Månadsfaktura utvärderas per beställning och kommer inte att erbjudas i kassan. Din betalning kan avvisas efter att din beställning gjorts om vi inte kan verifiera dina personuppgifter, du har en förfallen skuld för en tidigare Månadsfaktura eller om du inte är berättigad till denna betalningsmetod. Om betalning med Månadsfaktura avvisas efter din beställning meddelar Amazon dig via e-post så att du kan ändra betalningsmetod för din beställning.

Vad är 59 kr/549 kr Amazon Prime avgiften?

Ser du en debitering på 59 kr eller 549 kr som heter "Amazon Prime" på din Månadsfaktura? Om du gör det så har du registrerat dig för ett Amazon Prime-medlemskap. Om du vill ändra betalningsinställningar, avsluta eller ändra ditt medlemskap, gå till Hantera ditt Prime-medlemskap.

Besök våra Hjälpsidor för mer information om Amazon Prime.